Paleo

Paleo er en forkortelse av paleolitisk og brukes som regel i forbindelse med mat. Det er slik jeg også bruker det, men jeg har det også med i min filosofi.

Hashtag paleo, stenalderkost, paleolitisk, ancient, steinalderkost, stenaldermad, stenålderskost. Hvis du gjør et googlesøk på paleo, stenalderkost, paleolitisk, ancient, steinalderkost, stenaldermad, stenålderskost så får du upp mycket.

Hvordan er vi skapt? Hvordan er vi skapt til å leve? Spise? Bevege oss?  Sove? Selvsagt så kan vi ikke leve slik som man gjorde da, men kanskje vi kan være litt bevisste på det og oppnå noen helsefordeler.

Å leve mere i takt med naturen, være ute, rutiner og regelmessighet, bevegelse inn i hverdagen, spise mat som er i sesong.

Å være ute i naturen 30 minutter hver dag minsker stress og senker blodtrykket. Stress er en slik ting som vi lever alt for nært i dag. Fight or flight er tilstede hos oss på en måte som ikke er helsesak. Jeg har levd med ekstremt høyt stressnivå i alt for mange år, og heldigvis, må jeg nesten si, så ble jeg syk og måtte lære meg å håndtere all stress fra grunnen av. Det er en mening med mye.

Det kan være lurt å begrunne eller definere for seg selv hvorfor man vil spise enlig paleoprinsippet. Personlig så spiser jeg for eksempel sukker av og til, og ikke i det hele tatt i perioder. Dette er noe jeg skal leve med, og ikke en diett. Det ende jeg er beinhard på er gluten. Resten kan jeg leve me dom jeg får i meg små mengder av, i en av mine medisiner er fyllestoffet laktose og det finnes ikke alternativer. Det må jeg leve med, og jeg kan også leve med litt mørk sjokolade.. Og et glass vin eller en glutenfri øl med ganske god samvittighet. Dette er min måte å håndtere min sykdom, min tendens til å legge på meg, og leve på med best mulig helse og livskvalitet.